Hur man förhindrar Coronavirus genom städning i ditt hem

Hur man förhindrar Coronavirus genom städning i ditt hem

Hur man förhindrar Coronavirus genom att desinficera ditt hem

Coronavirus som kallas COVID-19, tillsammans med bakterier som orsakar förkylning och influensa, blir mer och mer ett bekymmer. Experter rekommenderar att du tar extra steg för att hålla ditt hem fritt från bakterier, inte bara för att förhindra sjukdom utan också för att förhindra att det sprids om någon redan är sjuk.

Forskning visar att coronavirus i allmänhet överförs när en infekterad person producerar andningsdroppar som kan påverka någon i närheten, vanligtvis inom två meter. För mer information om hur du skyddar dig på offentliga platser och hemma har folkhälsomyndigheten och andra organisationer publicerat riktlinjer för att förhindra spridning av coronavirus.

Enligt Aubree Gordon, en epidemiolog och docent vid University of Michigan’s School of Public Health, kan coronavirus också spridas på andra sätt. ”Det överförs också möjligen genom indirekt överföring, där viruset deponeras på en yta, människor berör ytan och sedan deras mun, näsa eller ögon.”

COVID-19 är inte ditt varje dag-virus

Dr. Laura Greci Cooke, en brädecertifierad internist, använder desinficeringsservetter för att rengöra köksbänkar, låddrag, apparathandtag, telefoner och TV-fjärrkontroller. Hon desinficerar också ratten, pennorna och tangentbordet. Under hela dagen tvättar hon ofta händerna med tvål och vatten och använder mycket handdesinfektionsmedel. Hon är också försiktig med att hosta i armvecket.

Dr. Cooke gör inte allt detta för att förhindra spridning av coronavirus. Hon följer denna rutin för att stoppa en rad virus, såväl som patogena som överför sjukdom. ”Jag beskriver min rutin som 80 procent på det extremt rena spektrumet. Det finns förmodligen människor som gör mer än jag. Men jag hoppas att det är effektivt. ”

Den rutin som beskrivs av Dr. Cooke upprepar de förebyggande åtgärder som rekommenderas av CDC i USA, Folkhälsomyndigheten och Världshälsoorganisationen. CDC i USA rekommenderar att man blandar ¼ kopp klorblekmedel med en liter kallt vatten. De rekommenderar också att man använder produkter som säger ”desinfektionsmedel” på etiketten och innehåller ett EPA-registreringsnummer. Dessa desinfektionsmedel krävs för att uppfylla myndighetens specifikationer för säkerhet och effektivitet.

Ome-produkter, såsom blekmedel och blekmedel-baserade rengöringsmedel, som vanligtvis inte rekommenderas av The Maids, har visat sig vara effektiva mot virus som liknar coronaviruset. Vit vinäger är ett alternativ som också har visat effektivitet mot virus som liknar COVID-19. Nyckelorden här är liknande virus.

Blekmedel, vinäger och andra desinfektionsmedel dödar coronavirusbakterier som orsakar förkylning och influensa. Men det finns inte tillräckligt med bevis ännu för att avgöra om dessa desinfektionsmedel är effektiva mot COVID-19-stammen. Enligt Brian Sansoni från American Cleaning Institute är det troligt att produkterna fortfarande är effektiva, men företag kan inte säga det direkt.

Så här skyddar du ditt hem och din familj mot coronavirus

Att tvätta händerna och desinficera hushållsartiklar, ytor och elektronik är de bästa sätten att döda virus som COVID-19 och bakterier som orsakar sjukdom. Från att utöva grundläggande personlig hygien till att använda desinfektionsmedel mest effektivt finns det många steg du kan ta för att skydda din familj från att bli sjuk.

 • Tvätta händerna

Vi rekommenderar att du tvättar händerna kraftigt med tvål och vatten i minst 20 sekunder. Som en extra försiktighetsåtgärd, använd handdesinfektionsmedel som är minst 60 procent alkohol. När du tvättar och desinficerar händerna ofta hjälper det till att förhindra att COVID-19 överlever och sprids.

 • Undvik att vidröra dina ögon, näsa och mun

Du och familjens händer rör vid många ytor under hela dagen, så det är oundvikligt att plocka upp bakterier och virus. När dina händer blir förorenade kan de överföra viruset till dig genom ögonen, näsan eller munnen. Från dessa ingångspunkter kan viruset komma in i din kropp och göra dig sjuk.

 • Rengör och desinficera ytor ofta

För ytrengöring kan du använda blekmedel som rekommenderas av oss, ättika, kommersiella desinfektionsmedel eller ett rengöringsmedel. Ett desinfektionsmedel för rengöring kan göra rengöringen snabbare medan den fortfarande dödar bakterier. Du kan använda desinfektionsmedel för rengöring på de flesta ytor i kök, badrum och överallt i ditt hem.

 • Hur man Desinficerar på rätt sätt

Innan du desinficerar är det viktigt att rensa bort smuts eller smuts på ytan för att få mest skydd mot desinfektionsmedlet. Följ riktlinjerna för det desinfektionsmedel du väljer för att eliminera flest bakterier.

Alla desinfektionsmedel kräver en viss tid på ytor för att vara mest effektiva. Vissa desinfektionsmedel tar upp till tio minuter att döda vanliga bakterier och virus. Det betyder att du bör hålla ytan våt med desinfektionsmedel under den rekommenderade tiden. För att hålla ytorna våta tillräckligt länge kan du behöva applicera desinfektionsmedlet igen.

Vanligt berörda ytor som mobiltelefoner, dörrhandtag, ljusbrytare och toalettspolhandtag bör få extra uppmärksamhet. Eftersom det är osäkert hur länge coronaviruset kan överleva på ytor rekommenderas desinfektion av dessa områden ofta.

 • Hushållsapparater kan hjälpa till att bekämpa COVID-19

Vissa tvättmaskiner har desinficerings- eller ånginställningar. Att använda dessa inställningar tillsammans med tvättmedel, blekmedel och peroxid kan döda bakterier. Torkning av tvätt på torkens heta cykel i 45 minuter är också effektivt mot vissa virus och bakterier.

Diskmaskiner som har en desinfektionscykel måste uppfylla standarder som NSF International, en konsumentskyddsgrupp. Certifierade diskmaskiner måste nå en slutlig sköljtemperatur på 65 grader och uppnå minst 99,999 procent minskning av bakterier. Om du har en desinficerande diskmaskin kan du desinficera skålar för husdjur, skrubbkuddar, några barnleksaker och mer.

Hushållens luftrenare kan hjälpa till, men bör inte ersätta grundlig rengöring och sanering. Vissa renare använder ultraviolett ljus, vilket har visat sig döda bakterier, men effektiviteten kan variera beroende på modell. Medan vissa renare och luftfilter annonserar förmågan att fånga virus, bakterier och vanliga allergener, dödar de inte nödvändigtvis bakterier och virus.

En ångrengörare är en bra lösning för att rengöra och desinficera saker som du inte kan tvätta i tvättmaskinen. Ånga kan döda 99,9 procent av dammkvalster, bakterier och bakterier inklusive sådana farliga bakterier som salmonella, staphbakterier och E. coli. Ångrengöringsmedel tar också bort smuts och fläckar från mattan, klädsel, draperier och andra tyger.


Använd en desinficeringsrutin för att bekämpa Coronavirus

Daglig desinfektion för att förhindra koronavirus

Hur man städar I köket:

 • Rengör och desinficera bänkskivor, diskhårdvara, skåpdrag, apparathandtag och skärbrädor.
 • Använd disktrasor som du kan tvätta på den heta cykeln. Byt ut handdukar och disktrasor varje dag.
 • Rengör spill så att de inte drar till sig mer smuts och bakterier.
 • Töm papperskorgarna och ta ut eventuellt sopor dagligen. Spraya soptunnor med desinfektionsmedel varje gång.

Hur man städar I badrummet:

 • Rengör och desinficera badrumsblandaren och handtagen.
 • Töm papperskorgen och desinficera dem dagligen.
 • Spraya toaletten och spola handtaget med desinfektionsmedel eller rengöringsservetter.
 • Använd inte badhanddukar eller tvätta kläder mer än en gång för att förhindra tillväxt av bakterier och bakterier.

Veckovis desinfektion mot dödande koronavirus-bakterier

Hur man städar I köket:

 • Tvätta silens silar i diskmaskinen.
 • Ta bort ugn och handtvätt för handtvätt.
 • Rengör och desinficera diskbänken.

Hur man städar I badrummet

 • Tvätta din tandborstehållare och tandborstar och desinficera dem. Om de är diskmaskinssäkra, kör dem bara med dina diskar.
 • Rengör och desinficera ditt badkar och dusch, inklusive duschdörrar och handtag. Kasta den i tvättmaskinen om du har en duschdraperi som kan tvättas i maskin.

Hur man städar Övriga rum:

 • Tvätta sängkläder i varmt vatten. Skaka ut dina filtar och lakan innan du tvättar för att minimera spridning av damm och bakterier.
 • Torka golv på hårda ytor och dammsugarmattor.
 • Desinficera datorns tangentbord och möss, ljusbrytare, mobiltelefoner och fjärrkontroller. Se till att stänga av strömmen till elektroniken innan du rengör eller desinficerar.

 

Om du behöver hjälp eller inte har tid att följa en desinfektionsrutin, prova ett av våra prisvärda rengöringsalternativ? 08STÄD är den enda bostadsrengöringstjänsten som specialiserar sig på städning för hälsa exklusivt.

Vi rengör och desinficerar och använder dammsugare av kommersiell kvalitet med HEPA-filtrering som kan fånga upp till 99 procent av damm, allergener och andra föroreningar. Du behöver inte bekämpa coronavirus ensam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.